Indhold i denne sektion:

Studietur 9: Fremtidens skolekøkken – biolab med hjemmedyrkede orm, alger og fisk

Turbeskrivelse

I fremtiden skal nye teknologier, kreativitet  og entreprenørskab endnu mere i brug for at vi får mad nok til alle. Det sker gennem innovation, bæredygtighed og mere lokal produktion af fødevarer. Mere forskning i nye madvarer – og mindre affald. Vi skal selv kunne dyrke mere mad på nye måder – i vores egne hjem og lokalsamfund. Ligesom vi skal undgå madspild, kemikalier og sundhedsproblemer.

Hvordan vil det få indflydelse på læringsmålene for naturvidenskab, kemi, fysik og madkundskab? Hvordan gøres det muligt at undervise i det helt ned i indskolingen?

Vi har booket os ind på Greenlab i London for at få fingrene i deres insektarier, aquaponiske vækstsystemer, permakulturer og meget mere.

Greenlab er ligesom Fablab i London et åbent værksted for startups og entreprenører, organisationer og uddannelsesinstitutioner, og der bliver arrangeret en hands-on workshop for os på stedet.

Vi vil se, hvordan man i undervisningen kan dyrke orm og alger til spisning. Hvordan man tester, om der  skulle være hestekød i burgerkødet. Hvordan kan vi selv opdrætte spisefisk?

Mange nye teknologier er i spil i Greenlab, og alt sammen kan indgå i design, innovation og entreprenørskabsprojekter.

Målgruppe

Undervisere og andre nysgerrige på madlavning, ernæring, fysik, kemi, genteknologi og innovation.

Turleder

Karin Høgh
PodConsult / IT og Leg
Telefon: +45 21 27 60 92 
Mail: karin@podconsult.dk

Link

Læs mere om Greenlab

Mødetid/sted

Kl. 8.15 i lobbyen på Strand Palace Hotel

Transport

Vi  tager med det offentlige de ca 25 minutter til krydset Keetons Road/Colletts Road (I retning mod BETT).

Varighed: 8.15 til ca. 13 – der serveres kun drikkevarer – måske en enkelt orm med alger til ;-)

Om denne side