Indhold i denne sektion:

Studietur 18: Inkluderende læringsmiljøer – Ledelse, koordinering og værktøjer – ikke flere ledige pladser

Turbeskrivelse

Skoleleder Simon Hempel-Jørgensen og inklusionsvejleder Britta Pedersen er turledere ved dette dobbelte skolebesøg, der skal skabe refleksion og diskussion ved at vise en markant anden virkelighed end den, vi kender fra Danmark.

Vi starter ved Swiss Cottage School, som er en skole for elever med indlæringsvanskeligheder. Her skal vi på to timers “learning walk”, hvor vi ser på, hvilke læremidler og metoder, de bringer i spil med deres elever. Her er ikke tale om almenundervisning – men specialundervisning.

Når vi er færdige på Swiss Cottage går vi en mile (20 minutter) mod øst til Roseary Catholic Primary School, som er en katolsk almenskole for de 5 – 12-årige elever. Her vil vi møde det lokale lederteam, som vil give os en kort introduktion til deres indsatser for at skabe inkluderende læringsmiljøer. De vil fokusere på digitale læremidler og didaktiske metoder.

Vi spiser “school dinner” på Roseary.

Målgruppe

Turen henvender sig til ledere og vejledere, der beskæftiger sig med at skabe inkluderende læringsmiljøer. Vi vil ikke opleve tiltag, som kan overføres direkte til danske forhold. Men vi vil se meget målrettede indsatser, som kan få os til at overveje vores egen måde at anskue vores udfordringer på.

Turleder

Skoleleder Simon Hempel-Jørgensen og inklusionsvejleder Britta Pedersen, Korup Skole, Odense Kommune.

Simon Hempel-Jørgensen
Telefon: +45 40 36 85 53 
Mail: simh@odense.dk 

Britta Pedersen
Telefon: +45 42 30 53 50
Mail: bripe@odense.dk

Korup Skole har udover to spor i almenområdet en heldagsafdeling for 60 elever med indlæringsvanskeligheder. Skolen arbejder pt. med at udvikle kvaliteten af kerneopgaven ved at stille skarpt på samarbejde mellem medarbejderne i afdelingerne på skolen og med heldagsafdelingen på Sanderumskolen.

Link

Se Swiss Cottages hjemmeside

Se Roseary Catholic Primary Schools hjemmeside

Mødetid/sted

Vi mødes i Strand Palace Hotels lobbyområde kl. 8.30.

Transport

Det er vores hensigt at starte med en spadseretur over Themsen til Waterloo Station, hvorfra turen på “The Tube” tager ca. 30 minutter. Vi er færdige ca. kl. 14, hvorefter man kan tage til bett-messen (ca. 60 minutter med undergrundsbanen.

Om denne side