Indhold i denne sektion:

Studietur 7: Walk the talk – eTwinning & internationalisering i Øst-London

Turbeskrivelse

Tollgate Primary School, som er ny som besøgsmål i bett.dk-regi, ligger i det østlige London, ganske tæt på ExCel Exhibition Centre, hvor Bett show finder sted. Området er multietnisk og multikulturelt med høj diversitet – men også med store sociale og socioøkonomiske udfordringer.

Skolen har igennem de senere år udviklet sig kolossalt fagligt og organisatorisk i kraft af et stærkt, fokuseret lederskab med dedikeret fokus og inddragelse af mangeartede lokale og eksterne ressourcer. Seneste Ofsted-rapportering vurderer skolen som “outstanding” på alle områder. Der er løbende knyttet 25-30 lærerstuderende til skolen.

Vi møder bl.a.:

  • Tom Canning som er CEO og som også leder Multi Academy Trust med foreløbig tre skoler
  • Iclal Lawrence, Assistant Head Teacher, skolens internationale koordinator og ansvarlig for lærernes kompetenceudvikling
  • Lærere, pædagoger og elever.

Iclal er desuden aktiv del af eTwinning UK’s korps af lærerambassadører og har været aktiv i en lang række internationale projekter.

Der er stærkt fokus på hele paletten:

  • Internationalisering, bl.a. med eTwinning
  • Lærernes kompetencer
  • Udvikling af både elevernes læring og organisationen
  • Pædagogisk it, hvor skolen er på vej til en cloudbaseret Google Chrome-løsning.

Skolen er parat til at gå i konkrete, små eTwinning-projekter, som aftales under besøget og planlægges videre i et fælles TwinSpace. På Danmarks Læringsfestival i marts 2018 forventes skolen desuden at være repræsenteret i eTwinning DK’s aktiviteter i Bella Centret omkring ‘21st Century Teaching’.

Målgruppe

Undervisere og pædagoger fra indskoling og mellemtrin, skoleledere, vejledere samt konsulenter fra kommunale forvaltninger.

Særligt fokus på skoleudvikling med internationalisering, herunder eTwinning som organisatorisk og praktisk, fagligt og kollaborativt værktøj med pædagogisk it.

Turleder

Claus Berg, koordinator for eTwinning DK, Chefkonsulent, Styrelsen for It og Læring (STIL)
Telefon: +45 40 53 14 30 
Mail: etwinning@stil.dk 

Link

Se skolens hjemmeside

Læs mere om eTwinning

Mødetid/sted

Hotel Strand Palace, lobby kl. 8:00

Transport

Tube fra Embankment +  1 bus (49-55 min.)

Fra skolen til ExCel er der knapt 2 km (10-15 min. med 1 bus, eller til fods).

Turen slutter med frokost på en tyrkisk restaurant tæt ved skolen og i så god tid (ca. kl. 12.30), at deltagerne snildt kan nå til ExCel og fx eftermiddagens event Nordic @ Bett.

Om denne side